Alles is veranderd, ik wil mijn balans hervinden

Met de komst van je kind is er veel veranderd in je leven. De bevalling is misschien niet zo gemakkelijk verlopen als je had gehoopt. Je had je erg verheugd op het moederschap, maar in de praktijk blijkt het niet altijd rozengeur en maneschijn te zijn.

Je bent moe van de gebroken nachten en merkt dat je je werk anders beleeft dan voorheen. In de relatie met je partner ervaar je meer onderlinge irritatie dan jullie gewend waren. Je merkt dat jullie allebei heel verschillend over dingen denken en met dingen omgaan. Voor je vriendinnen heb je minder tijd en aandacht en dit mis je.

Met het moederschap neem je definitief afscheid van je eigen kind zijn. Voorheen kon je alles doen wat je zelf wilde, maar in de positie van moeder heb je de verantwoordelijkheid voor de zorg van je kind en ben je gedwongen keuzes te maken in het belang van iedereen. De overgave aan het moederschap vraagt het inleveren van een deel van jezelf. Het idee geen controle meer te hebben over je eigen leven kan beklemmend voelen en maakt je onzeker.

Je moet een nieuw evenwicht vinden tussen alle rollen die je vervult in het dagelijks leven.

Je zoekt steun bij dit proces.

Neem contact op als je wilt weten hoe ik je kan helpen.

Privacyverklaring | Copyright Psychologenpraktijk Yvonne Hofman 2016-2021 | Ontwerp KOP11