Bedankt voor de afgelopen maanden. De kracht en inzichten die ik dankzij jou heb gekregen zorgen ervoor dat ik 2016 weer positief tegemoet kan zien.

 

Met een onbevooroordeelde blik, oprechte interesse en de zeer empathische houding voelde ik mij vrij om te spreken over datgeen waar ik het moeilijk mee had. Bij Yvonne leerde ik mezelf beter kennen, leerde ik mijn keuzes begrijpen en mijn valkuilen onder ogen te zien. Ik mocht de tijd nemen om even stil te staan, stil te staan bij alle gevoelens die ik zo graag wilde delen. Yvonne leerde mij naar mezelf te kijken en leerde me open te stellen voor mijn emoties. Ze gaf me de ruimte om me kwetsbaar op te stellen en tegelijkertijd het vertrouwen om weer in mijn kracht te komen. Het delen van Yvonne haar eigen ervaringen en het geven van voorbeelden uit verschillende perspectieven droeg bij aan mijn leerproces. Het gaf me troost en liet me niet langer alleen zijn.

 

In de complexe problematiek van het moeten omgaan met een dochter die lijdt aan ERS ben ik een beetje vastgelopen. Door met jou mijn problemen te spiegelen heb ik mijn zelfvertrouwen weer terug gekregen, ben ik sterker geworden. Het is me, dankzij de wonderlijke combinatie van licht en geluid, de EMDR truuk, ook gelukt om oud zeer los te laten en dat lucht op!

 

Ik kan met de volle overtuiging zeggen dat ik heel veel gehad heb aan de EMDR therapie en de gesprekken met jou. Ik spreek hier met vrienden en familie over en ben heel blij en opgelucht dat ik deze stap gemaakt hebt. Wat het dus voor mij heeft opgeleverd is dat ik vrij, los van alle gebeurtenissen in het verleden, ben en met vertrouwen naar de toekomst kan kijken.  Ik kwam hiervoor uit een ingewikkelde situatie, met verlies van een dochter, relatie, huis en leefomgeving. Deze voor mij traumatische gebeurtenissen hielden me onbewust volledig in de greep en weerhielden me van het maken van keuzes en helder zien wat er in de toekomst nog voor me lag. Ik rende gewoon lekker door, was op zich prima functionerend, maar onderhuids zat een groot energie lek. Ik wist wel dat ik er iets aan moest doen, maar niet goed wat en hoe. Totdat mijn nieuwe relatie me hiermee op jouw spoor en EMDR therapie bracht. Achteraf bezien had ik dit misschien eerder moeten doen en kan ik het alleen maar samenvatten als een grote positieve onderhuidse verandering.

 

De reden dat ik een aantal jaar geleden bij je kwam, voor in eerste instantie een kennismakingsgesprek, was omdat het vooral anderen goed leek om te doen. Dat is echt waar. Later hebben we het er wel eens over gehad. Je legde toen heel treffend uit dat je bij mij je best moest doen om mij te overtuigen van de meerwaarde van de gesprekken. Inmiddels ken ik deze meerwaarde heel goed en kom ik eens in de zoveel tijd weer eens langs om te sparren over situaties die ik zelf onnodig ingewikkeld maak. Door de gesprekken met jou heb ik bijvoorbeeld de stap durven nemen om een eigen onderneming te beginnen en het als volwaardig te zien. Niet een bedrijfje maar een Bedrijf!

 

Beste Yvonne,

de beste wensen voor het nieuwe jaar!

Ik ben in mijn dagboek aan het schrijven, en er is zoveel gebeurd. Moest daardoor ook aan jou denken. Ik wil je bedanken voor je advies vorig jaar om medicatie te overwegen, wat ik uiteindelijk heb gedaan. Sindsdien is het zo goed met me gegaan. Het gaf me zoveel rust en ruimte. Ik ontmoette kort daarna de man, met wie ik nog steeds samen ben. We wonen samen en maken mooie plannen voor de toekomst. Hij is het beste wat me ooit is overkomen. Het is niet altijd makkelijk, een relatie, maar ik kan het. Ook omdat ik volledig mezelf bij hem kan zijn, geen geheimen. Sinds een paar weken ben ik gestopt met de antidepressiva omdat ik het weer zelf wilde doen. En tot nu toe gaat dat prima. Kortom; ik voel me goed en zie de toekomst met zoveel vertrouwen tegemoet. Wat een fijn gevoel is dat! Ik zie de gesprekken die ik met jou heb gehad als iets heel waardevols, zoveel steuntjes in de rug. Bedankt!

 

Gesprekken die ik met Yvonne heb gevoerd hebben mij geholpen om beter om te gaan met verlies en rouwverwerking. Ik liep tegen muren omhoog die gingen over welke rol ik in mijn kringen dacht te moeten nemen om met deze verliezen om te gaan. Yvonne heeft mij tot inzages doen komen die ik in mijn eentje niet voor elkaar kreeg en wel nodig had om balans te vinden. Een luisterend oor maar ook een kritische noot is wat ik vond gedurende mijn afspraken met haar. Heeft mij vandaag de dag gebracht dat ik zaken beter in het juiste perspectief kan plaatsen en zo gepast verdrietig en gelukkig kan zijn met wat het leven brengt en vraagt.

 

 

Privacyverklaring | Copyright Psychologenpraktijk Yvonne Hofman 2016-2021 | Ontwerp KOP11